En nyhedsørken eller et vågent demokrati

Er afholdtEr afholdtman29apr19:30man21:15En nyhedsørken eller et vågent demokratiLokal nyhedsformidling i Viborg

Beskrivelse

Skal Viborg Kommune være en nyhedsørken med et sovende demokrati? — Du bestemmer!
De danske journalistiske medier er voldsomt pressede. Tech-giganterne og de statsfinansierede DR og TV2 kanaler er så hårde konkurrenter, at de danske mediehuse lider økonomisk. Sparerunder har ramt journalistiske arbejdspladser i hele landet, og reelt betyder det, at vores demokratiske fundament er voldsomt truet.
Der findes allerede nu nyhedsørkener i Danmark. Hele kommuner har ikke reel journalistisk dækning fra seriøse medier, der 24-7 følger stort og småt i kommunerne. Vesthimmerland, Skanderborg, Norddjurs og Syddjurs er eksempler på sådanne kommuner.
Viborg har endnu et stærkt mediehus, som forsøger at skabe sig en fremtid på betalt digitalt indhold. Det er borgernes bedste forsikring at betale for et abonnement. Spørgsmålet er, om borgerne i Viborg Kommune er klar over det, før det er for sent.
Når din journalist er fyret, kommer hun aldrig igen.

Folkeuniversitetet serverer en forfriskning i pausen

Lars Norup tidligere chefredaktør, uddannet journalist i 1981 fra Danmarks Journalisthøjskole. Han var ansat fire år på Skive Folkeblad, inden han kom til Viborg Stifts Folkeblad. Her var han i 38 år – heraf de 23 som chefredaktør.
Som 67-årig valgte Lars Norup at gå på pension 28. februar 2024.

Køb billet

Billetter er ikke længere til salg!