Ulvens genkomst i Danmark

Er afholdtman09jan19:30man21:15Ulvens genkomst i DanmarkEfter et par hundrede års fravær er der atter ulve i Jylland

Beskrivelse

I december 2012 blev det bevist, at en ulv var fundet død i Thy. Det viste sig, at ulven var født i 2009 i Sachsen og havde vandret ca. 850
km målt i luftlinje. Siden er det ofte sket, at tyske ulve er indvandret til Danmark.
Naturhistorisk Museum og Aarhus Universitet har af Naturstyrelsen fået til opgave at følge ulvens genindvandring til Danmark. Det gøres ved at studere vildtkamerabilleder, registrere dræbte får og hjorte og undersøge indsamlede ekskrementer og spor i sne og jord.
Ulvepar har typisk slået sig ned i områder med få mennesker og mange byttedyr, især krondyr og rådyr. Nogle af deres hvalpe har også formeret sig, mens mindst én er ulovligt dræbt. Der har ikke været problemer med menneskelig kontakt, men mange ulve er sporløst forsvundet.
I dette foredrag fortæller seniorforsker Thomas Secher Jensen om ulvens genkomst i Danmark.

Thomas Secher Jensen er biolog (ph.d.). Efter uddannelsen blev han ansat ved Biologisk Institut, Aarhus Universitet som lektor i jordbrugsøkologi. Hans forskningsområde omfattede især småpattedyrs, fugles og insekters økologi, og han har skrevet et større antal artikler om disse arter.
Fra 1999 var han museumsdirektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus og blev senere seniorforsker samme sted. I tre år ledede han den danske ulveovervågning.

Køb billetter ved indgangen til 150 kr. kontant eller med Mobilepay.

Tid

mandag d. 9/1 kl. 19:30 - mandag d. 9/1 kl. 21:15(GMT+01:00)

Sted

Regionshuset i Viborg

Skottenborg 26, Indgang A fra Overdamsvej