Oprør og alliancer i Mellemøsten
Er afholdttor29feb19:00tor21:00Oprør og alliancer i MellemøstenTiden efter det arabiske forår
Beskrivelse
Med omvæltningerne i Egypten og Tunesien i 2011 håbede mange, at Mellemøsten ville udvikle fred, demokrati og stabilitet. Det skete ikke. Hvad gik galt, hvilke konflikter udviklede sig, og er
Beskrivelse
Med omvæltningerne i Egypten og Tunesien i 2011 håbede mange, at Mellemøsten ville udvikle fred, demokrati og stabilitet. Det skete ikke. Hvad gik galt, hvilke konflikter udviklede sig, og er de stadig de samme?
Efterhånden begyndte arabiske stater at indgå såkaldte Abrahamaftaler med Israel, altså fulde diplomatiske forbindelser. I det tidlige efterår i 2023 tydede noget på aftale mellem Saudi-Arabien og Israel.
Men så gennemførte Hamas et brutalt angreb på Israel, der udløste en voldsom krig i Gaza og skabte nye store spændinger overalt i Mellemøsten. Hvad er sammenhængen mellem palæstinensernes situation og konflikterne i Mellemøsten og resten af verden?
Arrangør: Biblioteket i samarbejde med Viborg Folkeuniversitet
Klik her for at købe billet på Bibliotekets hjemmeside
Billet 100 kr.
Lars Erslev Andersen er seniorforsker ved DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier. Hans primære forskningsområder omfatter bl.a. teorier om verdensorden, national identitet og geopolitik. Herunder USA’s sikkerhedspolitik og politik i mellemøsten, politiske udviklinger i Den Persiske Golf, Libanon og Palæstinakonflikten. Han er forfatter til en række bøger og artikler – bl.a. Oprør og alliancer, Mellemøsten efter det arabiske forår (2021)
Tid
Torsdag 29/2 kl. 19:00 - 21:00