Nørreådalens kulturhistorie og kulturmiljøer

man04nov19:30man21:15Nørreådalens kulturhistorie og kulturmiljøerI tidens løb sætter mennesket sit tydelige præg på naturen

Beskrivelse

Menneskene har gennem flere tusinde år sat deres præg på naturen og gjort den til et kulturlandskab – og gør det stadig.
Nørreådalen strækker sig fra Viborg til Randers, og dalens tre kommuner, Viborg, Favrskov og Randers, er gået sammen om en samlet landskabsstrategi, som skal sætte retningen for ådalens udvikling i fremtiden.

Lektor Per Grau Møller vil fortælle om Nørreådalens kulturhistorie og udviklingsperspektiver og stille skarpt på den strategirapport, som de tre involverede kommuner har udarbejdet.
Hvor lange rødder har de elementer, som vi kan se i landskabet i dag? Hvordan skal vi forstå kulturlandskabet, og hvordan skal vi forholde os til det? Hvad er sårbart, og hvor ligger vægten i kommunernes strategi? Bliver fortiden inddraget i den?
Foredraget vil også behandle begrebet kulturmiljø og se på de udpegninger, som kommunerne har lavet her.

Folkeuniversitetet serverer kaffe og te i pausen.

Per Grau Møller, cand.mag. i historie og middelalderarkæologi fra Odense/Aarhus Universiteter 1984. Lic.phil. i bebyggelseshistorie 1988. Ansat ved Odense Universitet/SDU 1984-2022 inden for feltet kulturhistorisk kartografi og leder af Kartografisk Dokumentationscenter, senere Kartografisk Samling.
Per Grau Møller har skrevet adskillige artikler inden for felterne landbrugshistorie, landskabshistorie, kartografi mv. og deltaget i nationalt og internationalt forskningssamarbejde.

Køb billet

Pris kr.150,00

Hvor mange billetter? -1 +

Pris i alt kr.150,00

40 Billetter tilbage!