Magtens mennesker

man07okt19:30man21:15Magtens menneskerStatsministerportrættet som eftermæle og selvfortælling

Beskrivelse

Alvorlige eller smilende. Siddende eller stående. Nøgternt realistiske eller modernistisk halvabstrakte.
Meget er sket, siden Martin Kaalund-Jørgensens portræt af statsminister Thorvald Stauning blev afsløret i 1950. Herfra begyndte så småt den tradition, som vi kender i dag, og som dikterer, at alle afgåede statsministre får malet deres portræt af en kunstner, som de selv er med til at vælge.
I aftenens foredrag zoomer vi ind på nogle af det 20. og 21. århundredes statsministre og deres portrætter: Hvem var statsministrene? Hvem har malet dem? Og hvilke historier, holdninger og kunsthistoriske traditioner er fulgt med, når den afgående statsminister har valgt sin portrætmaler?
Foredraget stiller skarpt på magtens billeder – og på de mennesker, der gennem skiftende tider har repræsenteret magten og ofte har vist nye sider af sig selv, når deres portræt blev afsløret.

Folkeuniversitetet serverer kaffe og te i pausen.

Kamma Overgaard Hansen er uddannet cand.mag. i Kunsthistorie og Religionsvidenskab og ph.d. i Kunsthistorie med et projekt om 1980’ernes Unge Vilde.
Hun arbejder freelance med kunstformidling, undervisning og kulturinstitutioner og er fagansvarlig for artiklerne om dansk kunst og danske kunstnere efter 1955 på det nationale onlineleksikon lex.dk.
Kamma Overgaard Hansen sidder desuden i sektorbestyrelsen for Kultur og Medier i Dansk Magisterforening og driver netværket KULTURAM.

Køb billet

Pris kr.150,00

Hvor mange billetter? -1 +

Pris i alt kr.150,00

40 Billetter tilbage!