Kosmologi og fysik - tro og viden

man11nov19:30man21:15Kosmologi og fysik - tro og videnMenneskets trang til at forstå verden omkring os

Beskrivelse

Nysgerrighed og fascination har altid været væsentlige drivkræfter bag vores trang til at undersøge naturen i et forsøg på at forstå sammenhængene i den verden, som omgiver os. Selvom vi hele tiden får ny viden gennem forskningens teknologiske fremskridt, rummer naturen stadig et utal af spændende og uløste gåder.
I dette foredrag vil Hans Kjeldsen fortælle om kosmologi og fysik og blandt andet omtale Big Bang, naturkræfter, lys og stof og vil også beskrive søgning efter planeter omkring andre stjerner. I foredraget vil han endvidere komme ind på, hvordan naturvidenskab undersøger verden og hvilke typer af spørgsmål og svar, naturvidenskaben rummer, og i den forbindelse se på forholdet mellem tro og viden. Foredraget vil blive illustreret med smukke og fascinerende billeder fra det forunderlige og gådefulde univers.

Folkeuniversitetet serverer kaffe og te i pausen

 

Hans Kjeldsen er professor i astrofysik ved Aarhus Universitet, hvor han arbejder med forskning, undervisning og internationalt samarbejde om drift og anvendelse af teleskoper og rummissioner.

Køb billet

Pris kr.150,00

Hvor mange billetter? -1 +

Pris i alt kr.150,00

40 Billetter tilbage!