Kærlighed og inferno

Er afholdtEr afholdttir13jun(jun 13)10:00tor15(jun 15)11:45Kærlighed og infernoKursus over 3 dage om kærlighed i August Strindbergs og Tove Ditlevsens forfatterskaber

Beskrivelse

Det går sjældent stille af sig, når litteraturen skildrer kærligheden. Tove Ditlevsen var en mester i at omsætte følelsernes vildveje til rene infernoer og stod heri ikke tilbage for selveste August Strindberg. Begge trak i stor stil på private oplevelser, og på kurset inddrages begrebet ’autofiktion’.
De heftige følelser udspiller sig hos de to forfattere ofte i trekantskonstellationer, og dette perspektiveres under kurset med omtale af den franske litteraturforsker og sociolog René Girards teori om det ’triangulære begær”.
På kurset gennemgår vi Strindbergs ‘En dåres forsvarstale’ (1888, Rosinante 2015) og Tove Ditlevsens ‘Vilhelms værelse’ (1975, alle udgaver kan bruges), og vi sammenligner de to værker på kursets sidste dag. Deltagerne bedes anskaffe sig værkerne.

Frantz Leander Hansen er mag. art. i litteratur, som han har undervist i og holdt foredrag om i mange år og mange forskellige steder, foruden Folkeuniversitetet især hos Senioruniversitetet/ AOF Rødovre. Han har bl.a. skrevet bøger om det aristokratiske i Karen Blixens forfatterskab og om svindlerfiguren Otto Stein i Jacob Paludans roman ‘Jørgen Stein’.

Tid

tirsdag d. 13/6 kl. 10:00 - torsdag d. 15/6 kl. 11:45(GMT+02:00)

Sted

Hovedbiblioteket i Viborg, Mødesal 3

Vesterbrogade 15

Køb billet

Billetter refunderes ved afbud senest kl. 9.00 på første arrangementsdag. Ring eller send SMS til tlf. nr. 6146 3506.

Billetter er ikke længere til salg!