Ikoniske fotografier

man16sep19:00man21:15Ikoniske fotografierNogle billeder glemmer vi aldrig

Beskrivelse

Mennesker husker i billeder, og vores visuelle hukommelse er nærmest uendelig. Gennem årene har vi set millioner af billeder – og så er der alligevel nogle af dem, der bliver hængende og bliver en del af vores eksistentielle beredskab. Dem kalder vi ikoner, og en meget stor del af dem er fotografier.

Aftenens foredragsholder, Gunner Byskov, vil præsentere 21 af disse ikoniske fotografier, som stammer fra 1840 og frem til vores årtusinde. Han vil fokusere både på fotograferne, på de fotografiske kvaliteter og ikke mindst på den historie, der netop gør dem til noget særligt. Sidst men ikke mindst vil Gunner Byskov pille ved grundfæstede myter om nogle af de kendte fotografer – og de historier er ikke de ringeste! Så mød Robert Fenton, Nadar, Jacob A. Riis, Karsh, Capa, Lee Miller, Avedon, Annie Leibowitz – og alle de andre!

Der vil blive tid til at se sig lidt omkring på Media College Denmark. Også dér er der mange gode historier.

Gunner Byskov er cand.mag. og har undervist på forskellige fotografuddannelser, bl.a. Media College Denmark i Viborg. Han har skrevet adskillige artikler om fotografiske emner. Han har udgivet bogen ”Marinus -karikaturtegner med kamera” (2007) og kurateret udstillingen af samme navn på Nordjyllands Kunstmuseum, Museet for Fotokunst i Odense, Museum Ludwig i Köln og Det danske Hus i Paris. Pt. er han fagansvarlig for fotografisk teknik på lex.dk og forelæser om fotografiets historie m.m.

Foto: Syrine

Tid

Mandag 16/9 kl. 19:00 - 21:15

Sted

Medieskolerne

Skaldehøjvej 2

Køb billet

Pris kr.150,00

Hvor mange billetter? -1 +

Pris i alt kr.150,00

39 Billetter tilbage!