Hvorfor ser det sådan ud?

Er afholdtEr afholdtman13nov19:30man21:15Hvorfor ser det sådan ud?Arkitekturen i Viborg

Beskrivelse

Arkitektur har til alle tider afspejlet tidens kultur og politik og dermed været udtryk for de eksisterende værdier og magtstrukturer. Det gælder også for Viborg – fra kirkemagten, over de stærke statsinstitutioner til velfærdssamfundets byggerier. Arkitektur berører os alle, og er en fælles sag, da det byggede miljø har betydning for vores livskvalitet. Men det er altid magthavernes ”sprog” der kommer til udtryk, og derfor er det også vigtigt, at borgere og politikere interesserer sig for arkitekturen, og at vores samfund har en egentlig arkitekturpolitik.
Det, der i dag optager arkitekterne, er den bæredygtige dagsorden. Vi ser en stærk tendens til i langt højere at bevare det bestående byggeri og at genbruge de materialer, vi allerede én gang har taget ud af naturens kredsløb. Det kombinerer den unge generation med et fornyet fokus på lokale byggematerialer.

Folkeuniversitetet serverer kaffe og te.

Lars Autrup, Arkitekt MAA og direktør i Arkitektforeningen siden 2018. Lars Autrup er uddannet bygningsarkitekt i København og London (1995). Han har mange års erfaring som praktiserende arkitekt og har bl.a. som ansat i Realdania været involveret i projekter over hele landet – også i Viborg, som han kender godt, da han er vokset op i Dollerup.
Lars Autrup sidder i en lang række udvalg og bestyrelser og er en ivrig og indsigtsfuld debattør. Ikke mindst er det kommet til udtryk gennem DR2 programserien Er der en Arkitekt til stede?

 

Tid

mandag d. 13/11 kl. 19:30 - mandag d. 13/11 kl. 21:15(GMT+01:00)

Sted

Regionshuset Viborg

Skottenborg 26, Indgang C fra p-pladsen ved Tingvej

Køb billet

Billetter er ikke længere til salg!