Hvad kan vi lære af det islandske folk?

Er afholdtEr afholdtons17jan19:00ons21:00Hvad kan vi lære af det islandske folk?Island, magisk og moderne

Beskrivelse

BEMÆRK: Foredraget starter klokken 19.00.

Et foredrag om det moderne Island og nogle af landets mange mysterier, bl.a. hvordan en befolkning på 375.900 mennesker, 402.000 får, 65.000 heste og en hel del fisk kan opretholde en fuldt moderne stat med alle dens institutioner og karaktertræk.
Nogle kan sikkert huske, at islændingene for snart 20 år siden opkøbte markante virksomheder som Magasin du Nord, Illum, Hotel D’Angleterre, Sterling, Maersk Air, Scanvægt, FIH Erhvervsbank… Islandsk kontrollerede virksomheder havde i de gode tider ansat mere end 80.000 mennesker uden for landets grænser.

I 2008 gik de næsten statsbankerot, og hver eneste islænding kom til at hæfte for en svimlende gæld. Så gik det fremad, så kom Corona, så krig i Europa og deraf følgende uro i finanserne.
Hvad sker der dog i Island? Hænger det hele sammen med en usædvanlig arbejdsomhed og fleksibilitet eller måske med, at der også bor alfer, nisser, gnomer og andre små folk i Island?

Arr: Foreningen Norden i samarbejde med Viborg Folkeuniversitet
Medlemmer af Foreningen Norden kan købe billetter til specialpris direkte hos Foreningen Norden.

Torben Rasmussen er litteraturhistoriker, tidl. direktør for Nordens hus i Reykjavik, tidl. rektor for Aarhus Kunstakademi og tidl. formand for Kunstrådet, Aarhus Kommune. Forfatter af Turen går til Island (Politikens Forlag) og Naturguide Island (s.m. Jon Feilberg). Ejer og driver rejsebureauet KulturRetur A/S (med Team Island), særligt med fokus på Island, men også arrangerer rejser til Færøerne, Grønland, Irland og Balkan – og pludselig andre steder…

Tid

onsdag d. 17/1 kl. 19:00 - onsdag d. 17/1 kl. 21:00(GMT+01:00)

Sted

De frivilliges hus

Ll. Sankt Hans Gade 7

Køb billet

Billetter er ikke længere til salg!