Fra ishavet til krigen i Ukraine

Er afholdtman09okt19:00man21:00Fra ishavet til krigen i UkraineMøder med mennesker i Ruslands grænseland

Beskrivelse

Krig er igen en realitet i Europa – og det i en målestok og gru, som ingen havde fantasi til at forestille sig, at vi skulle opleve i vores tid. Men hvordan er det kommet så vidt? Og hvad er det dybest set, der – som et moderne jerntæppe – har sønderrevet og delt vores kontinent, så øst og vest dårligt kan forstå og tale med hinanden længere?

Mens krigen har raset i Ukraine, har journalisterne og Østeuropa-kenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen rejst tæt op ad den russiske grænse fra Ishavet i nord til Sortehavet og Ukraines rygende slagmarker i syd. Undervejs har de mødt og talt med snesevis af de hverdagsmennesker – russere, finner, baltere, polakker, ukrainere, moldovere og mange andre – som dagligt er tvunget til at leve med fjenden, løgnen og ondskaben som nærmeste nabo.

Journalisterne Anne Haubek og Thomas Ubbesen har begge en mangeårig fortid i DR, hvor de især har arbejdet med udenrigsstof både på TV og. De seneste har de rejst og skrevet om livet i Øst- og Centraleuropa under og efter kommunismen – senest bogen ‘I skyggen af det nye jerntæppe’ om Ruslands naboer og krigen i Ukraine. Desuden et utal af artikler og interviews i en række medier. I denne tid rapporterer parret løbende fra krigen i Ukraine, hvor de trækker på et stort netværk af lokale venner og kolleger.

_____________________

Arr. Viborg Folkeuniversitet og Viborg Bibliotekerne

Klik her for at købe billet på Bibliotekets hjemmeside – pris 100 kr

 

Tid

mandag d. 9/10 kl. 19:00 - mandag d. 9/10 kl. 21:00(GMT+02:00)