Kvæg og klima
tir26aug17:0020:00Kvæg og klimaHvordan beregner og reducerer vi mælkens klimaaftryk?
Beskrivelse
Produktionen af mælk og oksekød er kendetegnet ved et forholdsvis højt klimaaftryk, og enterisk metan fra kvægs maver er den største enkelte kilde i drivhusgas-regnskabet for dansk landbrug. Oplægget gennemgår,
Beskrivelse
Produktionen af mælk og oksekød er kendetegnet ved et forholdsvis højt klimaaftryk, og enterisk metan fra kvægs maver er den største enkelte kilde i drivhusgas-regnskabet for dansk landbrug. Oplægget gennemgår, hvordan man opgør klimaaftrykket fra de forskellige drivhusgasser, og hvorfor produktionen af metan er så markant fra en dansk malkeko. Forskellige teknologier, som nu eller i fremtiden kan sænke klimaaftrykket markant, vil blive præsenteret. Der vil være særligt fokus på hvordan fodring og brug af nye fodertilsætningsstoffer kan reducere emission af enterisk metan fra kvæg.
Efter en bid brød afsluttes aftenen med en rundvisning i centrets kvægfaciliteter. Vi skal se de forskellige forsøgsstalde, bl.a. vomfistulerede malkekøer, samt forskellige måder, hvorpå man kan måle den enkelte kos emission af enterisk metan.
Folkeuniversitetet serverer vand og sandwich i pausen.
Tilmelding senest den 19. august.
Billetter á 150 kr. kan købes her på siden fra slutningen af juli 2025.

Foulum 18. april 2018
Peter Lund er professor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab på Aarhus Universitet. Her er det forskningsmæssige fokus udvikling af teknologier, der kan fremme den grønne omstilling af landbruget og bæredygtig husdyrproduktion.
Tid
Tirsdag 26/8 kl. 17:00 - 20:00
Sted
Forskningscenter Foulum (Hovedindgangen)
Blichers Alle 20, 8830 Tjele