januar, 2022

lør29jan10:00lør15:00Waterloo - slaget som ændrede verdenshistorienNapoleons vej fra magtens tinde til faldet ved Waterloo og de samfundsmæssige omvæltninger, der fulgte10:00 - 15:00

Waterloo - slaget som ændrede verdenshistorien

I 1815 blev Napoleon besejret i det blodige slag ved Waterloo af Hertugen af Wellington og Feltmarskal Blücher. Slaget betød afslutningen på 25 års krig i Europa og blev efterfulgt af en af de længste fredsperioder, som Europa har oplevet siden Middelalderen.

Martin Cleemann Rasmussen vil fortælle om Napoleon og hans år ved magten inden Waterloo, og vi hører om Napoleons dramatiske vej fra eksilet på Elba frem til “De 100 dage”. Vi får den spændende beretning om selve felttoget, om Den Store Feltherre og hans modstandere, om selve slaget, dets myter og slagmarkens virkelighed, om Wienerkongressen og ikke mindst om de store sociale og kulturelle forandringer, som fandt sted i denne periode og tiden som fulgte.

Foredraget henvender sig bredt til både den krigshistorisk interesserede og til de, som gerne vil vide mere om denne afgørende begivenhed i Europas historie.

Der er ingen servering til dette arrangement, men du er velkommen til at medbringe vand, kaffe, te, frokost m.m.

Arrangeret af Alliance Française Viborg i samarbejde med Viborg Folkeuniversitet.

Martin Cleemann Rasmussen er cand.mag. i Historie og Russisk og har igennem en årrække arbejdet med krigshistorie for Forsvarsakademiet, Hærens Officersskole og det militærhistoriske rejsebureau Cultours. Martin Cleemann Rasmussen er forfatter til en række historiske og krigshistoriske værker og har en mangeårig erfaring som foredragsholder og formidler af både nyere og ældre krigshistorie.

lørdag d. 29/1 kl. 10:00 - lørdag d. 29/1 kl. 15:00

Regionshuset Viborg

Skottenborg 26, Indgang C fra p-pladsen ved Tingvej

Billetter er ikke længere til salg!