USA og Ukraine

lør17sep10:00lør13:30USA og UkraineHvorfor er USA så interesseret i at hjælpe Ukraine? Svaret findes i den amerikanske historie.

USA og Ukraine

Beskrivelse

I februar troede ikke mange på, at præsident Putin ville gøre alvor af sine trusler om at invadere Ukraine – på nær USA’s præsident Joe Biden, som i tiden op til advarede verden om det forestående angreb.

I de måneder krigen har stået på, har amerikanerne sendt hundredvis af milliarder dollars i bistand og militært udstyr. Således har præsident Biden genoplivet ”Lend-Lease” programmet fra Anden Verdenskrig, som forsynede USA’s allierede med våben, hvorefter de først skulle tænke på regningen efter krigen. Men hvorfor er USA så interesseret i at hjælpe Ukraine? Svaret findes i historien. USA har aldrig har holdt sig tilbage fra international indblanding. Andreas Haagen Birch tager derfor med udgangspunkt i Ukraine på en rejse igennem tiden og traditionen for amerikanske udenrigsaffærer og konflikter.

Arrangementet er en del af “Folkeuniversitetets dag”.
Folkeuniversitetet serverer kaffe og amerikanske doughnuts.

 

Andreas Haagen Birch

Andreas Haagen Birch er kandidat i Amerikanske Studier og journalist ved Danmarks radio. Han er producer på USA-podcasten “Kampagnesporet” og har været skribent på netmediet Kongressen.

 

 

Tid

lørdag d. 17/9 kl. 10:00 - lørdag d. 17/9 kl. 13:30

Sted

Regionshuset i Viborg

Skottenborg 26, Indgang A fra Overdamsvej

Køb billet

Billetter er ikke længere til salg!

Titel