Undersøgelseskommissioner som værktøj i den demokratiske proces

man28feb19:30man21:15Undersøgelseskommissioner som værktøj i den demokratiske procesEr de tidsrøvende og bekostelige kommissionsundersøgelser til nogen nytte?

Undersøgelseskommissioner som værktøj i den demokratiske proces

Beskrivelse

Kommissionsundersøgelser har en tendens til at trække ud, og de er bl.a. af den grund sikkert ganske belastende for politikerne og ikke mindst embedspersonerne. Undersøgelserne er også ret bekostelige. Der skulle så gerne komme noget ud af dem, og er det ikke nærmest undtagelsen?

Lars E. Andersen vil under foredraget skitsere reglerne for undersøgelserne, se på nogle af de kommissioner, der har været nedsat, og komme med sin mening om anvendelsen af undersøgelseskommissioner.

Rigsretssagen mod Inger Støjberg er som bekendt en udløber af Instrukskommissionens beretning. Lars E. Andersen har påtaget sig også at kommentere lidt på afgørelsen i sagen.

Der er ingen servering til dette arrangement, men du er velkommen til at medbringe vand, kaffe, te, brød m.m.

 

Lars E. Andersen har i 3 år været dommer i Københavns Byret og i 27 år landsdommer ved Vestre Landsret. I 2012 til 14 var han formand for Skattesagskommissionen (om behandlingen af Stephen Kinnocks skattesag). Da han i 2019 gik på pension som 65 årig lovede han sig selv, at han herefter ikke ville gøre sig en eneste juridisk tanke. Som det ses, har han her efter opfordring gjort en undtagelse.

 

 

Arrangør

Viborg Folkeuniversitet

Tlf. 61 46 35 06 Holbergsvej 15, 8800 Viborg

Learn More

Tid

mandag d. 28/2 kl. 19:30 - mandag d. 28/2 kl. 21:15

Sted

Regionshuset Viborg

Skottenborg 26, Indgang C fra p-pladsen ved Tingvej

Køb billet

Billetter er ikke længere til salg!

Titel