Uendelighed i Kosmos - det matematiske univers

lør30apr10:00lør13:00Uendelighed i Kosmos - det matematiske universMed matematiske modeller kan man få indsigt i både de anskuelige forhold og de skjulte sammenhænge

Uendelighed i Kosmos - det matematiske univers

Beskrivelse

Ifølge de gamle skabelsesberetninger var der i begyndelsen tomt, og derfra udsprang det hele. I det materielle univers giver dette næppe mening, men i matematikken kan det tillægges god mening, for her eksisterer begreberne nul og uendelig.

Igennem årtusinder har matematikken udviklet sig som et effektivt middel til at beskrive og begribe vores omverden. Ved at konstruere matematiske modeller kan man opnå indsigt, som ikke alene omfatter anskuelige forhold, men som også kan afsløre skjulte sammenhænge.

I første del af foredraget kommer vi godt rundt om uendeligheden. I anden del ser vi på forhold i vores omverden, som strider imod intuitionen og kun kan begribes ved matematikkens hjælp.

Der er ingen servering til dette arrangement, men du er velkommen til at medbringe vand, kaffe, te, brød m.m.

 

Vagn Lundsgaard Hansen (f. 1940) er professor i matematik ved DTU siden 1980; professor emeritus 2010. Han er fascineret af vekselvirkningen mellem det abstrakte og det konkrete i matematikken, og er forfatter til talrige videnskabelige værker. Han engagerer sig også i at formidle sin fascination til et bredere publikum, og er forfatter til flere bøger og artikler om matematik af almen karakter.

 

 

Arrangør

Viborg Folkeuniversitet

Tlf. 61 46 35 06 Holbergsvej 15, 8800 Viborg

Learn More

Tid

lørdag d. 30/4 kl. 10:00 - lørdag d. 30/4 kl. 13:00

Sted

Regionshuset Viborg

Skottenborg 26, Indgang C fra p-pladsen ved Tingvej

Køb billet

Billetter er ikke længere til salg!

Titel