Per Kirkeby som grænsegænger

tir16nov19:30tir21:15Per Kirkeby som grænsegængerOverblik over Kirkebys billedmetode og hans samlede produktion

Per Kirkeby Arkitektur

Beskrivelse

I dette foredrag giver Ane Hejlskov Larsen et indblik i den Kirkebyske billedmetode og et overblik over de tre perioder i Kirkebys samlede produktion. De tre perioder rækker fra 60’ernes minimalistiske popkunst med lak på masonit, over 80’ernes kubistiske malerier i olie på lærred til 90’ernes og de sidste årtiers store naturromantiske malerier og monumentale udsmykninger.

I 60’erne blev Kirkeby inspireret af amerikansk kunst igennem det københavnske eksperimenterende kunstmiljø, som han var en del af. I 80’erne vendte han blikket mod Europa, blev en del af den tyske kunstscene og fik en international karriere. Kirkeby kaldte sig selv for en grænsegænger, et udtryk Kirkeby lånte fra den danske kunstner Asger Jorn. Det gjorde han, fordi han ikke blot krydsede grænsen mellem Danmark og resten af verden, men også mentalt hentede inspiration fra forskellige kunstneriske miljøer.

Mød to forskere, der hver giver deres bud på fortolkninger af Per Kirkeby. Kirkeby som grænsegænger er det første foredrag i en serie på to. Det andet omhandler Per Kirkeby og arkitekturen, og foredragsholderen er professor ved Arkitektskolen Aarhus, Thomas Bo Jensen. Billet til ét af de to foredrag koster 150 kr. Ved samtidig køb af billet til begge foredrag er prisen 250 kr.

Billetter købes i døren ved arrangementerne og betales kontant eller via MobilePay.

Der er ingen forplejning til disse arrangementer, men du er velkommen til at medbringe vand, kaffe, te m.m.

Ane Hejlskov Larsen, lektor i kunsthistorie ved Aarhus universitet, forsker i billedkunstneren Per Kirkeby og hans omfattende produktion. Ane Hejlskov Larsen arbejder på 3. og sidste bind om Kirkebys maleriproduktion.

 

Tid

tirsdag d. 16/11 kl. 19:30 - tirsdag d. 16/11 kl. 21:15

Sted

Viborg Gymnasium

Skaldehøjvej 12

Titel