Per Kirkeby og arkitekturen

tor18nov19:30tor21:15Per Kirkeby og arkitekturenEn gennemgang af Per Kirkebys livslange arbejde med mursten og arkitektur

Event picture vfu

Beskrivelse

Professor ved Arkitektskolen, Thomas Bo Jensen, belyser i dette foredrag Kirkebys forhold til arkitekturen. Foredraget tager udgangspunkt i Per Kirkebys opvækst på Bispebjerg i Københavns nordvestkvarter, der udgør et vigtigt grundlag for hans dannelse som kunstner og ikke mindst for hans poetiske indstilling til arkitekturen og dens hovedbestanddel, murstenene. Thomas Bo Jensen gennemgår nogle af de vigtigste inspirationskilder for Per Kirkebys arkitektur: geologien, mytologien og ornamentet. Vi hører om, hvordan den videnskabeligt uddannede Per Kirkebys første ekspeditioner til Grønland satte et umiskendeligt præg på hans kunst og arkitektur, men også om hans passion for oprindelsesmytologier, huler og labyrinter, og for ornamentets betydning for arkitekturen – ikke som påsat pynt, men som et eviggyldigt formprincip.

To forskeres bud på fortolkning af Per Kirkeby. “Per Kirkeby og arkitekturen” er det andet foredrag i serien. Det første, som afholdes 16.11., er “Per Kirkeby som grænsegænger” med lektor Ane Hejlskov Larsen, Billet til ét af de to foredrag koster 150 kr. Ved samtidig køb af billet til begge foredrag er prisen 250 kr.

Billetter købes i døren ved arrangementerne og betales kontant eller via MobilePay.

Der er ingen forplejning til disse arrangementer, men du er velkommen til at medbringe vand, kaffe, te m.m.

 

Thomas Bo Jensen, professor og forskningsleder ved Arkitektskolen i Aarhus.

Thomas Bo Jensen har i flere år forsket i Kirkebys livslange arbejde med mustensskulpturer og arkitektur. Baseret på denne forskning har hen netop udgivet en anmelderrost monografi “Per Kirkeby – Arkitektur”

 

Tid

torsdag d. 18/11 kl. 19:30 - torsdag d. 18/11 kl. 21:15

Sted

Viborg Gymnasium, Auditoriet

Skaldehøjvej 12

Titel