Nordboernes eventyr i øst under navnet Rus

tor27okt19:30tor21:15Nordboernes eventyr i øst under navnet RusOm lange besværlige rejser og altafgørende møder med lokalbefolkningen ved floderne i øst

Beskrivelse

Thomas Frank fortæller på baggrund af sine ekspeditioner om nordboernes eventyr i øst. Om deres utæmmelige rejselyst og de besværligheder, de under navnet Rus mødte på floderne til Konstantinopel og Bagdad. Hvad skulle der til for at nå så langt, og hvilke udfordringer stod de overfor? Ved floderne, som løb ud i Østersøen, mødte de lokalbefolkningen og med den en gammel og kendt bådebygningstradition. Dette møde åbnede flodvejen til østen for Nordboerne. Disse vilde mænd og kvinder, som kom sejlende fra vest, nåede ved hjælp fra lokale ud til egne i øst, der overgik deres vildeste fantasi og bragte de udvalgte rigdom og ære.
Thomas Frank spørger, om disse afgørende møder mellem mennesker er del af forklaringen på, at Rus med tiden blev navnet for alle de slaviske stammer. Kan det, vi nu ved om eventyret i øst, sige os noget nyt om vores forhistorie, og betyder det, at vi skal tænke lidt anderledes om os selv?

Thomas Frank er domprovst i Viborg. Han har i de senere år gennemført to ekspeditioner på de russiske floder i hhv. en moderne havkajak og en traditionelt bygget russisk flodbåd. Han har i 2018 skrevet bogen ”Min vej til vikingernes Byzans”.

Tid

torsdag d. 27/10 kl. 19:30 - torsdag d. 27/10 kl. 21:15

Sted

Regionshuset i Viborg

Skottenborg 26, Indgang A fra Overdamsvej

Køb billet

Billetter er ikke længere til salg!

Titel