Musikken i det 20. århundrede - del 6

Er afholdtons30nov15:15ons17:15Musikken i det 20. århundrede - del 6Foredragsrække om store forandringer indenfor musikken i det 20. århundrede - seks onsdage i oktober og november

Beskrivelse

I det 20. århundrede skete der store ændringer indenfor alle menneskets livsvilkår. Industrialiseringen og de to store verdenskrige var med til at ændre og forvandle alt det velkendte og trygge. I kunsten skinner alle disse forandringer tydeligt igennem, og som en seismograf synes kunsten at opfange de store forandringer. I musikken bliver der eksperimenteret med nye kompositionsteknikker, og musikkens grænse synes til stadighed at være i bevægelse. Hos komponister som Britten og Sjostakovitj høres ekkoer fra tidligere tiders musik, mens Ligeti, Pärt og Gorecki synes at afsøge nye musikalske udtryk.

Jan MygindJan Mygind har studeret musikteori- og historie på Nordjyllands Musikkonservatorium. I dag er han ansat ved Aars Kirke, hvor han har etableret et vokalensemble. Jan Mygind har desuden en omfattende foredragsvirksomhed.

Tid

onsdag d. 30/11 kl. 15:15 - onsdag d. 30/11 kl. 17:15

Sted

Viborg Gymnasium

Skaldehøjvej 12

Titel