Musikalske brydninger - del 5

Er afholdtons09mar15:00ons17:00Musikalske brydninger - del 5Foredragsrække om store musikalske forandringer fra slutningen af 1800-tallet til 1. verdenskrig - seks onsdage kl. 15-17

Beskrivelse

I slutningen af 1800-tallet gennemlevede den europæiske kultur gevaldige omvæltninger: Industrialiseringen rasede og gamle såvel som nye konflikter mellem landene blev tilspidset. Det hele kulminerede i 1. Verdenskrig som med et lang sejt træk ændrede alt.

Kunsten og kulturen sad ikke alle disse begivenheder overhørig. Tværtimod. Indenfor musikken skete der store forandringer. Komponisterne søgte nye veje og nye udtryk. De ville være individualister og skabe unikke kunstværker. Nogle af dem ville bryde med traditionen, andre forsøgte sig med fornyelse, og det musikalske landkort blev et sandt kludetæppe af stilretninger og ismer.

Vi vil lytte os ind på denne spændende tid, hvor den musikalske gryde i den grad var sat i kog og lytte til komponister som Debussy, Stravinsky, Bartok, Schönberg, Ives og mange flere.

 

Jan Mygind har studeret musikteori og -historie på Nordjyllands Musikkonservatorium. I dag er han ansat ved Aars Kirke, hvor han har etableret et vokalensemble, med hvem han har opført værkerne Buxtehudes Membra og Händels Messias. Jan Mygind har desuden en omfattende foredragsvirksomhed.

Tid

onsdag d. 9/3 kl. 15:00 - onsdag d. 9/3 kl. 17:00

Sted

Viborg Katedralskole

Gammel Skivevej 2, Kampmann-salen

Arrangør

Viborg Folkeuniversitet

Tlf. 61 46 35 06 Holbergsvej 15, 8800 Viborg

Learn More

Datoer

onsdag 23. marts

Titel