september, 2022

man12sep19:00man21:00Krig i Ukraine - 30 års kamp for en bedre fremtidPhilip Sviatchenko giver os et nuanceret indblik i den aktuelle konflikt19:00 - 21:00

Philip Sviatchenko

I dette foredrag får vi et nuanceret indblik i, hvad der er op og ned i den aktuelle konflikt i Ukraine. Philip Sviatchenko giver os en forståelse af, hvad der egentlig skete tilbage i 2014, da der igen udbrød krig i Europa, og han skitserer hvilke scenarier, der venter forude i en tid, hvor Ukraine er blevet en geopolitisk slagmark.

Derudover får vi bedre muskler til at navigere i den gigantiske informationskrig, som foregår parallelt med den væbnede konflikt. Hvad vil Rusland egentlig? Hvad er det for et historiesyn, Putin har, og hvad er hans udenrigspolitiske kurs? Hvilket udfald får krigen, og hvilke konsekvenser får den for fremtiden?

Arrangeret i samarbejde med Viborg Bibliotekerne.

Billet koster 100 kr. og kan købes på Viborg Bibliotekernes hjemmeside

Collage

Collage af Sergei Sviatchenko

Philip Sviatchenko er født i Ukraine og kom til Danmark i begyndelsen af  1990’erne. Han er uddannet i statskundskab  og østeuropastudier ved København Universitet og har bl.a. arbejdet for den danske udenrigstjeneste i Ukraine og som korrespondent i DR. Han er en hyppig anvendt analytiker og ekspert i danske medier og særlig kendt for sin omfattende viden om Ukraine, Rusland og postsovjetisk rum.

Philip Sviatchenko er desuden dybt optaget af russisk og ukrainsk kultur og litteratur og har adskillige gange medvirket i debatprogrammer på P1, TV2 og i en lang række podcasts.

mandag d. 12/9 kl. 19:00 - mandag d. 12/9 kl. 21:00

Hovedbibliotek i Viborg, Skakbrættet