april, 2022

lør23apr00:00lør00:00Kirke- og kunsttur i Østjylland - aflyst p.g.a. sygdomArrangementet er aflyst p.g.a. sygdom00:00 - 00:00

Kirke- og kunsttur i Østjylland

P.g.a sygdom må vi desværre aflyse kirke- og kunstturen.

Lørdag den 23. april 2022 inviterer Viborg Folkeuniversitet på en indholdsrig kirke- og kunsttur i selskab med Hans Jørgen Frederiksen, lektor emeritus ved Aarhus Universitet. Gennem hele sit voksne liv har Hans Jørgen Frederiksen arbejdet med kunsthistorie, billedkunst og arkitektur, og ikke få er blevet begejstret af hans store viden.

På denne bustur vil billedkunst af Per Kirkeby have vores særlige interesse; men vi ser også fremragende eksempler på kunst og arkitektur fra helt tilbage i middelalderen.

Første stop gælder Sankt Mortens Kirke i Randers, hvor vi studerer Kirkebys maleri ’Gethsemane’ indsat i 2004 i den store altertavle fra 1765. Dernæst kører vi til Aarhus Universitet, nærmere bestemt Sø-auditorierne i universitetsparken, hvor Kirkebys næsten 500 kvadratmeter store loftsmaleri ’Anastasis’ fra 2001 præsenteres og kommenteres.

Sydvest for Aarhus besøger vi den ualmindeligt smukke middelalderkirke i Veng. Kirken hører til Danmarks allerældste stenkirker, og dens udformning viser tydeligt, at den oprindeligt opførtes som klosterkirke. Efter oplevelsen af dette fine romanske byggeri fra den tidlige middelalder med kunst fra 2005 af Erik Heide slutter programmet lidt længere nordpå nær Aarhus-Viborgvejen, hvor vi studerer de spændende og velbevarede gotiske kalkmalerier fra 1504 i Skivholme Kirke.

Vi arbejder p.t. på turens aftaler, og måske må vi ændre rækkefølgen. Bussen er bestilt, og frokosten er inkluderet.  Så det er bare om at glæde sig!

lørdag d. 23/4 kl. 00:00 - lørdag d. 23/4 kl. 00:00