Hekseforfølgelse og kvindeundertrykkelse

ons13okt19:00ons21:00Hekseforfølgelse og kvindeundertrykkelsePalle Reimann følger sporene af magtmisbrug og had overfor kvinder fra middelalderen til i dag

Hekseforfølgelse og kvindeundertrykkelse

Beskrivelse

OBS! Arrangementet er aflyst.

Hvad har brasilianske togpassagerer, tyskerpiger under besættelsen og kvindelige danske politikere til fælles med middelalderens hekse? Med udgangspunkt i sin roman ”Lysbringersken” spinder forfatter Palle Reimann en rød tråd mellem middelalderens hekseforfølgelser og de seksuelle overgreb, vi oplever mod kvinder i dag. Det er et foredrag om magt, seksualitet og had. Middelalderens religiøse skrifter er broderet med kvindehad. Men hvorfra kommer dette behov for at stigmatisere halvdelen af befolkningen? Foredraget vender spørgsmålet med utrolige eksempler fra middelalderens hekseforfølgelser og spejler dem i eksempler fra nutiden.

Palle Reimann er uddannet journalist og historiker og tilbragte sin barndom i Grønland. I det meste af sit voksenliv har han boet i Vestjylland. På visitkortet står der forfatter, forlægger og bridgespiller, og i 2020 udgav han sin debutroman ”Lysbringersken”– en roman fuldt på højde med nogle af de bedste danske fortællinger. Hør brudstykker af romanen og om, hvordan den blev til.

Foredraget  gennemføres i samarbejde med Viborg Hovedbibliotek og LOF Midtjylland.

Billetpris: 75,00 kr.

Køb billetter på Viborg Bibliotekernes hjemmeside, viborgbib.dk/arrangementer

Tid

onsdag d. 13/10 kl. 19:00 - onsdag d. 13/10 kl. 21:00

Titel