Epidemier gennem 10.000 år - 10 ting man kan lære

tir05apr19:00tir22:00Epidemier gennem 10.000 år - 10 ting man kan læreFlere gange har epidemier ændret historiens gang, og de berørte samfund har altid set anderledes ud bagefter.

Epidemier gennem 10.000 år - 10 ting man kan lære

Beskrivelse

Museumsinspektør Jeanette Varberg vil fortælle om 10 ting man kan lære af epidemier gennem 10.000 år. Foredraget tager udgangspunkt i forfatterens seneste bog Den Fjerde Rytter – 10.000 års epidemihistorie, skrevet i samarbejde med Poul Duedahl. Bogen udkom d. 9. oktober 2020.

I mere end to år har vi levet med en verdensomspændende epidemi. Epidemier er uden sammenligning verdenshistoriens største dræber og overskygger i den sammenhæng både naturkatastrofer og krige. Frygten for epidemier er ældgammel, og har stort set været til stede til alle tider. Flere gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under og om krige er blevet vundet eller tabt. Og de berørte samfund har altid set anderledes ud bagefter.

Billede af Jeanette VarbergJeanette Varberg er museumsinspektør på Nationalmuseet. Her arbejder hun med bl.a. bronzealderen, vikingetiden. fortidens slagmarker, krig og konflikt, handel og internationale kontakter i forhistorien. Desuden arbejder hun med folkevandringer gennem tid og deres historiske konsekvenser. Jeanette Varberg er forfatter til en lang række videnskabelige artikler og populærvidenskabelige bøger til børn og voksne. Hun har modtaget flere priser for sin formidling, blandt andet DR’s Rosenkjær-pris, som hun modtog i 2014 og Blixenprisen for bedste fagbog i 2015.

 

 

 

Arrangeret i samarbejde med Viborg Bibliotekerne.
Billetpris: 125 kr
Billetter købes på bibliotekernes hjemmeside: viborgbib.dk

Tid

tirsdag d. 5/4 kl. 19:00 - tirsdag d. 5/4 kl. 22:00

Titel