En flerstemmig kulturdebat - aflyst p.g.a. for få tilmeldinger

man04apr19:30man21:30En flerstemmig kulturdebat - aflyst p.g.a. for få tilmeldingerEn aktuel debat mellem to formidlere af kunst, Merete Sanderhoff og Elizabeth S.-L. Holstein

En flerstemmig kulturdebat

Beskrivelse

I løbet af 2018 lavede kunsthistoriker Merete Sanderhoff 42 interviews med nogle af de mest markante politikere, fagfolk og praktikere inden for dansk kulturliv. Det blev grundlaget for debatbogen “Et spørgsmål om kultur”, som udkom i kølvandet på flere års systematiske besparelser på dansk kultur. Formålet var at give et konkret indspark til en mere nuanceret og flerstemmig kulturpolitisk debat, og opfordre til at reflektere over, hvad kultur betyder for os, og tage aktivt stilling til hvor vi ønsker at Danmark bevæger sig hen som kulturnation. Siden har Covid-19 nedlukket og genåbnet vores kulturliv og givet os et fornyet syn på, hvad og hvor meget kunst og kultur egentlig betyder i vores hverdag.

Denne aften genbesøger Merete Sanderhoff nogle af de mest interessante kulturprofiler fra “Et spørgsmål om kultur”, nu set i lyset af coronakrisen, og spørger hvordan den har påvirket vores behov for og syn på kunst og kultur. Det diskuteres i samtale med en af bogens helt unge stemmer, Elizabeth S.-L. Holstein, der i 2018 gennemførte en undersøgelse af danske unges forhold til kunst og kreativitet, på rulleskøjter rundt i hele Danmark.

Arrangeret i samarbejde med Viborg Kunsthal.

Merete Sanderhoff er kunsthistoriker og forfatter til adskillige bøger om kunst og kulturs rolle og placering i samfundsdebatten. Arbejder på Statens Museum for Kunst som inspektør og seniorrådgiver inden for digital museumspraksis og engageret i udviklingen af europæisk kulturarvspolitik.

Elizabeth S.-L. Holstein er autodidakt kunstformidler, tidligere medlem af Unges Laboratorier på Statens Museum for Kunst. Initiativtager til det landsdækkende projekt De Unge Skaber og forfatter til bogen af samme navn. I dag studerer hun jura og har bl.a. undervist i FNs Verdensmål.

Tid

mandag d. 4/4 kl. 19:30 - mandag d. 4/4 kl. 21:30

Sted

Viborg Kunsthal

Riddergade 8, 8800 Viborg

Køb billet

Aflyst

Billetter er ikke længere til salg!

Titel