marts, 2022

ons09mar19:00ons21:00Dronning Margrethe - 50 år på tronenI år kan dronningen fejre 50 års jubilæum som Danmarks monark.19:00 - 21:00

Den 14. januar 1972 døde Kong Frederik 9., og Margrethe blev udråbt som Danmarks regent. Dronning Margrethe 2.  har dermed sat sit præg på Danmarks historie gennem et halvt århundrede og er den hidtil næstlængst regerende danske monark, kun overgået af Christian 4.

I foredraget vil kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen belyse monarkiets rolle og udvikling i dronning Margrethes regeringstid og sætte fokus på, hvorfor og hvordan det danske monarki har udviklet sig til et af de allermest populære i Europa.

Undervejs vil han både trække tråde tilbage i tiden og give et bud på, hvad fremtiden vil bringe for monarkiet i Danmark, ligesom han løbende vil sammenligne med udviklingen i de øvrige kongehuse i Europa.

Billetter koster 95 kr. og kan købes via Viborg Bibliotekernes hjemmeside

Arr. Norden, Folkeuniversitetet, LOF og Viborg Bibliotekerne.

Lars Hovbakke Sørensen Lektor, ph.d. ved Professionshøjskolen Absalon. Lars Hovbakke Sørensen er forfatter til en lang række bøger og artikler, og én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser, især af nordisk historie og kongehuset i det moderne samfund.

onsdag d. 9/3 kl. 19:00 - onsdag d. 9/3 kl. 21:00