Atomfrygt

Er afholdtEr afholdtman26sep19:30man21:15AtomfrygtFrygten for atomkrig under den kolde krig og til i dag

Beskrivelse

Casper Sylvests foredrag beskæftiger sig med frygten for atomteknologier og særligt frygten for atomkrigen fra afslutningen af 2. verdenskrig til i dag. Det er en historie, der bidrager med interessante perspektiver på politik, samfund, kultur og hverdagsliv under den Kolde Krig, og som sætter vores aktuelle forhold til atomteknologier i perspektiv. Vi skal se på de historiske forbindelser mel lem kernevåben og spørgsmål om sikkerhed, sundhed og miljø. Atomfrygt har ikke bare været genstand for politisk mobilisering og en faktor i væsentlige beslutninger, men har også fungeret som tidstegn og ventil for andre frustrationer.

Folkeuniversitetet serverer kaffe. Du er velkommen til selv at medbringe vand, te, brød m.m.

 

Casper SylvestCasper Sylvest er lektor i historie ved SDU. Han har i en årrække beskæftiget sig med kernevåbnenes historie og betydning i Danmark, USA og Storbritannien, og han har netop afsluttet et forskningsprojekt om det danske civilforsvar under den Kolde Krig.

Derudover beskæftiger Casper Sylvest sig med intellektuel historie, miljøhistorie og visuel historie. Bogen Atomfrygt (2022) er udgivet på Aarhus Universitetsforlag og er en del af serien 100 Danmarkshistorier.

 

 

Tid

mandag d. 26/9 kl. 19:30 - mandag d. 26/9 kl. 21:15

Sted

Regionshuset i Viborg

Skottenborg 26, Indgang A fra Overdamsvej

Køb billet

Billetter er ikke længere til salg!

Titel