Anna Anchers rum

lør19nov10:00lør15:00Anna Anchers rumLilian munk Rösing fortæller om Anna Anchers rum - de bogstavelige såvel som de mere overførte "livsrum"

Beskrivelse

Lilian Munk Rösing vil i sit foredrag præsentere sin anmelderroste bog om Anna Ancher.
Det handler om at få sit eget rum. Og om at “lære at se”. Det handler om farver. Det handler om hvordan Anna Ancher formår at indfange lyset stofligt, med tyk farve og grove penselstrøg. Hvordan hun maler tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte. Hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er portrætter af kunstneren. Hvordan hun som person og kunstner formår at bevare sit eget rum mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres.
Rösing betragter Anna Ancher som den bærende akse i kolonien af skagensmalere, og den i hvis værker koloniens vilde energi i højeste grad blev koncentreret til et malerisk nybrud.

Folkeuniversitet serverer kaffe og te. Frokost skal du selv sørge for.

Lilian Munk Rösing

Lilian Munk Rösing er litteraturlektor ved Københavns Universitet og litteraturkritiker ved dagbladet Politiken. Foruden mange artikler har hun skrevet syv bøger om litteratur, film, eksistens, etik, billedkunst, deriblandt Anna Anchers rum (2018). Hun kommer fra ordenes verden, men har de seneste år været optaget af at løfte blikket og “lære at se”.

Tid

lørdag d. 19/11 kl. 10:00 - lørdag d. 19/11 kl. 15:00

Sted

Regionshuset i Viborg

Skottenborg 26, Indgang A fra Overdamsvej

Køb billet

Billetter refunderes ved afbud senest kl. 9.00 på arrangementsdagen. Ring eller send SMS til tlf. 6146 3506.

Billetter er ikke længere til salg!

Titel